Publisert 4. februar 2000

Wilhelm Blystads Multi-Purpose Floater, MPF, har gått på nok en smell. Kontrakten med Dragados Spania har gått i vasken, og skipet sprenger budsjettet med 1,1 milliarder kroner.,

2 i 1: «MPF-01» kan bore og produsere på én gang.
Men det skal ikke være lett (foto: MPF)

Det har vært en lang, stormfull ferd mot ferdigstillelse for investor Wilhelm Blystad bore- og produksjonsnyvinning Multi-Purpose Floater, kjent som MPF. Selskapet har vært gjennom en rekke utskiftninger i ledelsen, og jobbet hardt med å få penger, plass og kontrakter i boks.

Nå har skipet blitt så dyrt at det kan spøke for hele konseptet, melder Dagens Næringsliv. En kostnadsgjennomgang i slutten av mai viste at skipet nå har sprengt budsjettet med rundt 1,1 milliarder kroner.

– Inngangsbilletten har utvilsomt vært dyrere enn planlagt, men alle pengene er ikke brukt på sjokolade. Alt er investert for å løfte selskapet inn i industrien, sier Wilhelm Blystad til avisen.

Han ser fortsatt håp, og jobber nå med å finne en ny kjøper av selskapet. Det trengs nå ytterligere 250 millioner kroner i investeringer.

Lykke til videre
Det har også vært problemer med selve byggingen, som foregår på ulike lokasjoner rundt på kloden. Denne uken kom den endelige bekreftelsen fra Dragados-verftet i Spania på at kontrakten med MPF er brutt, og tjenestene Dragados skulle utføre, flyttes til KeppelFELS i Singapore.

Dragados selv oppgir at manglende tørrdokkplass og ”andre problemer utenfor Dragados” var årsaken til kontraktsbruddet. De ønsker MPF lykke til videre.

Det kan ordne seg for MPF tross alt. I april i år ble det kjent at selskapet har landet en treårskontrakt med Petrobras, pluss to års opsjoner, for bruk av det ferdige skipet fra fjerde kvartal 2009. Da til en dagrate på 575.000 dollar per dag.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger