Publisert 4. februar 2000

Sist gang BPs påtroppende sjef var i Russland ble han jagd av gårde, nå vender han tilbake med forsikringer om ting er under kontroll.

TILBAKE: Robert Dudley vender tilbake til Russland, om bare for et kort besøk. Foto: BP

For to år siden ble daværende TNK-BP-sjef, Robert Dudley, fradømt retten til å drive forretninger i Russland. Konflikten førte til at Dudley gikk under jorden utenfor Russland, men etter ulykken i Mexicogolfen har han igjen kommet frem i søkelyset. Det ble klart for kort tid siden at nåværende sjef i skandalerammede BP, Tony Hayward, vil gå av i oktober og overlate sjefstolen til Robert Dudley. Som sjef i det britiske selskapet er Dudley nå på vei til det russiske søsterselskapet TNK-BP til det BP kaller en «reintroduksjon» av Dudley for TNK-BPs ledere. Manne bak møtet er ingen ringere enn Tony Hayward, som har blitt tilbudt en lederstilling i russiske TNK-BP, det skriver Financial Times.

Les også: BP setter britisk rekord i tap

Les også: – Hayward i sluttforhandlinger

Etter at den BP-opererte oljeriggen «Deepwater Horizon» eksploderte og sank i Mexicogolfen i april, har synkende verdi og manglende lederskap vært sterkt knyttet til det britiske selskapet. I sommer ble det altså klart at sjefen går, mens flere andeler selges unna, blant annet i Sør-Amerika.

Les også: Dudley har forlatt TNK-BP

Les også: Dudley utestengt fra Russland

Fortsetter i Russland
Det russiske selskapet står for en fjerdedel av BPs totale produksjon, og omkring en femtedel av reservene. Tidligere i sommer var Hayward i Russland for å forsikre den statlige ledelsen i landet at BP fortsetter sitt engasjement i TNK-BP.

Dagens møte mellom Dudley og TNK-BP vil etter det Financial Times erfarer også drøfte TNK-BPs eventuelle oppkjøp av BPs andeler i Venezuela. Disse andelene har en verdi på omkring en milliard dollar, eller omkring seks milliarder norske kroner.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger