På vei til å spudde Gohta

Publisert 12. juli 2013

«Transocean Arctic» er på vei til å starte operasjoner på letebrønnen Gohta i Barentshavet.

Etter at semien «Transocean Arctic» forlot Wintershalls tørre Norskehavs-brønn 6406/6-3 Mjøsa i går, overtar Lundin riggen. Det er tre dager etter forventet overtakelse. Spuddatoen for 7120/1-3 Gohta , som opprinnelig var satt til 14. juli, henger trolig etter med tre dager.

Letebrønnen ligger i region Troms I i Barentshavet, nordvest for Snøhvitfeltet i PL 492 , som består av deler av blokkene 7120/1 og 7120/2 . Avstand til kysten er cirka 150 kilometer. Havdypet er 342 meter og sjøbunnen består hovedsakelig av leirholdig sand. De to hovedmålene er Snadd og Gohta Karst. Toppen av Snadd er beregnet til 1.808 m TVD RKB (totalt vertikalt dyp under boredekk) og toppen av Gohta Karst til 2.309 m TVD RKB. Totalt dyp er satt til 2.977 m TVD RKB gitt funn i Gohta Karst. Dersom denne formasjonen er tørr vil brønnen kortes ned. Sidesteg vil bli planlagt basert på grunnlag av geologisk informasjon fra den vertikale brønnen. Formålet med leteboringen er å påvise og kartlegge hydrokarboner i sandstein av tidlig kritt alder i de to primærmålene Snadd og Gohta Karst, samt et sekundært mål, Kobbe. Gohta Karst er en karbonatsekvens i toppen av Røyeformasjonen. Reservoaregenskapene og hydrokarbonpotensialet i en 10 meter Kobbe sandsteinsekvens skal også testes.

Estimert varighet for boreoperasjonen er cirka 64 dager (gitt funn), men det er lagt inn opsjon på et sidesteg med varighet på 37 dager. Brønntesting har en anslått varighet på 24 dager. Den totale varigheten for operasjonen er estimert til 125 dager.

Lisenshaverne er operatør Lundin Norway AS (40 %), med partnere Det norske oljeselskap ASA (40 %) og Noreco Norway AS (20 %).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger