Publisert 18. juli 2005

Hydro som operatør og Prosafe som boreentreprenør får pålegg som varslet etter den alvorlige hendelsen i forbindelse med en løfteoperasjon på Oseberg B i april i år. Petroleumstilsynets gransking avdekket flere brudd på regelverket.

26. april 2005 ble en person truffet av et cirka 600 kilo tungt borerør som falt ned fra rørhåndteringskranen under flytting av rør på Hydros innretning Oseberg B. Personen fikk alvorlige hodeskader. Den direkte årsaken til ulykken er at et borerør som ble transportert med rørhåndteringskranen, løsnet fra magnetåket og traff en person i hodet.
Denne personen befant seg innenfor avsperret område. Under marginalt endrede omstendigheter kunne hendelsen ha medført dødsfall.

Gransking har definert en rekke bakenforliggende årsaker og avdekket flere brudd på regelverket, viser rapporten fra Petroleumstilsynet.

Både Hydro og Prosafe pålegges å gjennomgå sine løfteoperasjoner på rørdekket på Oseberg B for å identifisere og gjennomføre nødvendige tiltak for å sikre at slike operasjoner utføres i tråd med regelverket. Basert på gjennomgangen skal Hydro videre foreta undersøkelser for å klargjøre hvorvidt mangler avdekket på rørdekket på Oseberg, også gjør seg gjeldende på andre av selskapenes innretninger – og eventuelt iverksette nødvendige tiltak for å utbedre disse.

Det forutsettes i pålegget til selskapene at Hydro og Prosafe skal samarbeide tett i denne saken. Tiltak som er felles eller delvis sammenfallende, skal samordnes, slik at det ikke oppstår misforståelser med tanke på roller og ansvar ved iverksetting av tiltakene, fremgår det av pressemeldingen fra Petroleumstilsynet.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger