Publisert 4. februar 2000

Transport- og logistikkselskapet Panalpina melder at det kjøper Freight Forwarding-segmentet til Grieg Logistics. Det berører 14 norske kontorer, men alle 100 berørte ansatte får fortsette.

Avtalen forutsetter godkjenning av norske konkurransemyndigheter, men det skulle ikke være mye i veien for tommelen opp. Dersom avtalen går i orden, vil alle Grieg Logistics aktiviteter innen spedisjon, innenlandstransport, lager, distribusjon og fortolling på 14 norske kontorer bli trukket over til Panalpina. I en interimperiode vil det fronyede Panalpina bli kalt Panalpina Grieg, melder selskapet.

Grieg Logistics vil fortsette som før med sin aktivitet innen maritime tjenester og havneoperasjoner under navnet Grieg Logisitics AS. Alle de rundt hundre berørte ansatte vil få tilbud om å fortsette under Panalpina-paraplyen, som vil ledes av Erik Hutter; de siste ni årene leder for Panalpinas globalke olje- og gassrelaterte virksomhet.

– Griegs satsing på høy kvalitet og operasjonell dyktighet kombinert med et solid fundament i olje-og gassindustrien i Norge er i tett synergi med Panalpinas posisjon som ledende aktør i den globale olje-og gass-sektoren. Det å ønske Grieg Logistics velkommen som en integrert del av Panalpina er et viktig steg i vår vekststrategi. Sammen har vi en strategisk mulighet til å utvide vår globale olje- og gass tilstedeværelse og til å utnytte vår felles know-how innen logistikkområdet, sier administrerende direktør i Panalpina, Monika Ribar, i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger