Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har endelig fått avsluttet sin boring av Pan/Pandora-prospektet, etter flere sidesteg og en boreoperasjon som har gått over nesten fem måneder. Resultatet ble funn.,

FERDIG På PAN/PANDORA: «Borgland Dolphin».

Den første Pan/Pandora-brønnen spuddet 17. september i fjor. Siden det har «Borgland Dolphin» jobbet jevnt og trutt med flere sidesteg, helt til det siste sidesteget, 34/8-14 D, ble fullført denne uken. Det siste sidesteget var en avgrensingsbrønn som traff en oljekolonne på 19 meter øst for den opprinnelige brønnen 34/8-14 S. Olje-vann-kontakten ble påvist noe grunnere enn tidligere beregnet i sidesteget 34/8-14 C.

Størrelsen på funnet ligger ifølge Oljedirektoratet innenfor et usikkerhetsspenn på 3,5 til 7,5 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter, og funnet vil nå bli vurdert utbygd mot Visundfeltet, som er bygd ut med subsea-installasjoner og en halvt nedsenkbar bore-, bosteds- og prosessinnretning.

Prospektet ligger i utvinningstillatelse 120. Brønnen 34/8-14 C ble boret til et vertikalt dyp på 3.008 meter, mens 34/8-14D ble boret til et dyp på 2.941 meter. Havdypet på stedet er 292 meter.

Nå skal «Borgland Dolphin» videre til utvinningstillatelse 089 for å bore letebrønnen 34/7-34 på prospektet Vigdis Nordøst for StatoilHydro.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger