Publisert 16. august 2007

Aksjekursene fortsatte å rase på børsene i Asia torsdag. Flere steder lå nedgangen an til å bli den største i løpet av en dag siden 11. septemberangrepet i 2001.,NTB

Fallet kom etter nok en svart dag på Wall Street onsdag.

I Sør-Korea hadde aksjekursene falt med 6,9 prosent ved stengetid, mens i Taiwan endte nedgangen på nesten 5 prosent. Begge steder var dagen preget av panikksalg som følge av sterk nedgang på Wall Street og frykt for problemer i den amerikanske økonomien. Også den svake kursen på dollar og euro skaper uro.

Den japanske Nikkei 225-indeksen falt med over 3 prosent i formiddagstimene og endte med en nedgang på nesten 2 prosent. Også i Hongkong var verditapene markante, med en nedgang på 3,7 prosent på Hang Seng-indeksen midt på ettermiddagen.

I Australia falt aksjekursene med 5 prosent etter formiddagens handel, men tok seg opp igjen og endte med en nedgang på 1,3 prosent. Også på Shanghai-børsen falt kursene, med 1,34 prosent. Analytikere mener kursfallet delvis reflekterer nedgangen på nabolandenes markeder, delvis er en ren teknisk justering.

Den japanske sentralbanken kunngjorde torsdag at den tilfører kredittmarkedet 400 milliarder yen, vel 20 milliarder kroner.

Nedgangen på de asiatiske børsene settes i sammenheng med den negative utviklingen i USA, der de to ledende aksjeindeksene Dow Jones og Nasdaq falt med henholdsvis 1,3 og 1,6 prosent onsdag.

Problemene med misligholdte boliglån i USA og bekymring over den økonomiske utviklingen i USA ligger bak uroen på aksjemarkedene.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger