Panoro i gang med produksjonsboring offshore Nigeria

(Foto: Saipem)
Publisert 27. juli 2015

Panoro Energy ASA har startet boringen på produksjonsbrønnen Aje-5 på lisensen OML 113, offshore Nigeria.

Brønnen blir boret med Saipem-semien «Scarabeo 3».

Aje er et offshore-felt som ligger i den vestlige delen av Nigeria i Dahomey-bassenget, nær grensen til Benin. Feltet ligger i vanndybder fra 100 til 1.000 meter, ca. 24 km fra kysten.

 Panoro har en andel på litt over 6,5 prosent

Panoro Energy har en andel i OML 113 på 6,502 prosent. Aje-feltet inneholder hydrokarbonressurser i sandsteinsreservoar i tre hovednivåer – Turonian gasskondensat reservoar, Cenomanian oljereservoar og Albian gasskondensat reservoar.

Aje-5 brønnen bores fra en beliggenhet nær Aje-4 i 300 meters vanndyp. Brønnen er i nærheten av Aje-2, der det ble påtruffet og testet høy kvalitets oljeførende Cenomanian-reservoar. Etter boringen vil Aje-5 være en ferdig subsea produksjonsoljebrønn. Boring og komplettering av Aje-5 er ventet å ta omtrent 70 dager. Etter dette skal riggen brukes til å gå inn i den eksisterende Aje-4-brønnen for å fullføre det som sitt andre Cenomanian undervanns produksjonsoljebrønn.

Installasjon av produksjonsmanifold, rørledninger, kontrollkabler og stigerør vil skje i fjerde kvartal 2015, der FPSOen «Front Puffin» vil bli installert og satt i drift. Produksjonen forventes å starte innen utgangen av året 2015 med en forventet produksjonsstrømningshastighet på ca. 1.100 fat per dag netto til Panoro fra disse to brønnene, i samsvar med første fase av den godkjente feltutviklingsplanen.

Panoro Energy er et E&P-selskap med kontorer i London, Oslo og Rio de Janeiro. Selskapet er listet på Oslo Børs, og har eierandeler i Vest-Afrika og Brasil.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger