Pan/Pandora-PUD rett rundt hjørnet

Publisert 19. januar 2011

Plan for utbygging og drift av feltet Pan/Pandora er rett rundt hjørnet, ifølge Helge Lund. Og siden sist har feltet, som er Statoils første fast track-prosjekt, skiftet navn.

Av Henrik Arnestad Salthe

Pan/Pandora-feltet er det første i Statoils nye fast track-portefølje. Feltene i denne porteføljen ligger nær eksisterende infrastruktur og skal settes i produksjon raskt og kostnadseffektivt. Pan/Pandora skal trolig bygges ut mot Visund, og skal i produksjon til 2012. Ifølge Statoil-sjef Helge Lund er en Plan for utbygging av drift (PUD) for feltet rett rundt hjørnet:

– Jeg ønsker å levere en PUD hver gang jeg treffer Terje Riis-Johansen på konferanse. Forrige gang vi møttes leverte vi PUD på Valemon, og i dag skulle jeg veldig gjerne ha levert PUD på Pan/Pandora. Dessverre rekker vi ikke det, men den kommer om noen dager, sier Statoil-sjefen på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord.

Han forteller også at feltet har skiftet navn, til Visund Sør.

Flere av kontraktene for feltutbyggingen, blant annet for subsea produksjonssystemer, har allerede blitt delt ut, sistnevnte til FMC Technologies. Kontraktene for de neste tre fast track-prosjektene Katla, Vigdis Nordøst og Gygrid vil trolig deles ut som opsjoner til kontraktene på Pan/Pandora.

Plan for utbygging og drift (PUD) er en plan som skal godkjennes av norske myndigheter før utbyggingen av felt kan starte.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger