Publisert 13. september 2017

Parat Halvorsen har fått en stor prosjektavtale med Songa Offshore på levering og installasjon av komplett eksosvarmegjenvinning på de fire CAT D-riggene.

Totalt dreier det seg om 24 spesialdesignede lavvekts eksoskjeler, som hver har kapasitet til å gjenvinne opp til 1400kW med varme fra motorens eksos, samt røropplegg og styring//instrumentering i tillegg til en full oppgradering av HVAC styresystem.

Songa forventer å kunne redusere sine utslipp med over 45.000 tonn CO2 og nærmere 760 tonn NOx årlig ved hjelp av systemet fra Parat, fremkommer det i en melding.

– For Parat er dette en svært viktig kontrakt som er et resultat av langsiktig strategisk salgsarbeid inn mot olje og gass-sektoren. Økt fokus på reduksjon av skadelige utslipp og krav om mer økonomisk drift av flytende og faste installasjoner på kontinentalsokkelen setter oss som leverandør av skreddersydde og nøkkelferdige løsninger for energigjenvinning i en særstilling. Vi gleder oss til videre samarbeid med både Songa og Statoil i tiden fremover og ser frem til å utvikle robuste og bærekraftige løsninger sammen med dem.

På grunn av prosjektets størrelse så vil bedriften gjøre en midlertidig oppbemanning både på teknisk avdeling og i sin montasje og serviceavdeling. De jobber parallelt med flere lignende oppdrag og håper at dette kan bli en vekst plattform for bedriften i årene fremover.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger