Publisert 4. februar 2000

Livbåten Torpedostuparen har fått konkurranse av Fedem Technologys Vector-livbåt. De to livbåtene er påfallende like, og partene kan nå ende i retten dersom de ikke kommer til enighet.

TORPEDOSTUPAREN: Oppfinner Magnar Reigstad mener
Vector, som er laget av Fedem Technology, er en kopi
av hans egen Torpedostuparen. (Ill.:NOREQ)

Magnar Reigstads oppfinnelse kalt Torpedostuparen ble kjent gjennom TV-programmet Skaperen i 2007. I 2008 solgte oppfinneren rettighetene til den patenterte livbåten til Noreq, som satser på kommersiell produksjon av livbåten. De siste årene har Torpedostuparen gjennomgått flere tester ved Marintek.

Nå har Torpedostuparen fått konkurranse av livbåten Vector, som er utviklet av Fedem Technology. De to livbåtene er svært like av utseende, og både Magnar Reigstad og Noreq sier til Stavanger Aftenblad at Vector er en kopi av Torpedostuparen.

– Vi har en konstruktiv dialog med Fedem Technology. Jeg håper vi kan løse dette uten å gå til noen formelle skritt. Mer vil jeg ikke si foreløpig, sier Styrk Bekkenes i Noreq til Aftenbladet.

Livbåten Vector ble laget på oppdrag for Statoil, som også eier livbåten. Oppfinner Reigstad sier han har flere ganger møtt ansatte i Fedem Technology, som har vist interesse for å ta over konseptet for Torpedostuparen.

– Men de ville ikke betale, derfor takket jeg nei. Jeg hadde pådratt meg mye gjeld i forbindelse med utviklingen av livbåten. Senere kom Noreq på banen, og jeg solgte rettighetene til dem, sier Reigstad.

Noreq vurderer nå å dra forholdet videre til retten dersom partene ikke kommer til enighet rundt patentstriden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger