Publisert 4. februar 2000

Paul Horne, Katrine Selvik (bildet) og resten av KCA Deutag har en god dag etter å ha blitt tildelt store kontrakter med Statoil.

KCA Deutag jubler over Statoil-kontrakten de har blitt tildelt. De fire første årene av avtalen har en verdi på omkring 700 millioner dollar, nesten 4,2 milliarder kroner etter dagens kurs. I tillegg omfatter kontrakten opsjoner på tre toårsperioder.

-Dette er en viktig dag for KCA Deutag og våre medarbeidere. Kontraktene på Gullfaks og Oseberg-feltene er med på å forme fremtiden vår. Med opsjonene kan dette gi potensielt arbeid i ti år fremover, sier kommunikasjonsrådgiver Katrine Selvik til Petro Media News.

Kontraktene omfatter boreoperasjoner , vedlikehold og teknisk støtte for Gullfaks og Oseberg -feltene , til sammen sju plattformer på norsk kontinentalsokkel .

– Disse tildelingene anerkjenner vår innsats for å levere kontinuerlig forbedring og verdi for Statoil . Vår visjon er å være den foretrukne boreentreprenør gjennom målbar forbedring , samt trygg, effektiv og problemfri drift . Jeg tror at vi gjennom disse tildelingene har befestet vår posisjon i Nordsjøen som den ledende plattformkontraktøren, sier senior Vice President for plattformer i KCA Deutag, Rune Lorentzen .

Også administrerende direktør Paul Horne er fornøyd.

– Jeg ser på denne tildelingen som en tillitserklæring og en anerkjennelse av suksessen vår, sier Horne i en melding.

KCA Deutag fikk kontrakten etter at Statoil drysset ut kontrakter over tre selskaper i dag, til en verdi av totalt 30 milliarder kroner.

LES OGSå:

Statoil med kontrakter til 30 milliarder

I tillegg til KCA Deutag, ble Odfjell Drilling og Archer tildelt store kontrakter. Odfjell Drilling på Snorre A og B, Sleipner A, Heidrun, Njord, Visund, Grane og Brage . Archer på Statfjord A, B og C.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger