Publisert 4. februar 2000

Oljeindustriens oljevernfond har så langt i 2009 mottatt 24 søknader om støtte til forskjellige oljevernprosjekter. Flere nye aktører har meldt sin interesse for støtteordningen.

Oljevernfondet ble opprettet av Norsk Oljevernforening for Operatørselskap (NOFO) i 2004, og skal ifølge en pressemelding fra NOFO stimulere nordnorsk næringsliv til å komme med nye ideer og prosjekter for å styrke oljevernet i landsdelen.

Fondet har i oppgave å dele ut to millioner kroner til oljevernprosjekter hvert år, men pengene er foreholdt virksomheter i Nordland, Troms og Finnmark. Fondsstyret vil foreta endelig behandling av årets søknader i slutten av april.

– Det er gledelig å registrere at den faglige bredden i årets søknader er stor, og at flere nye miljøer har meldt interesse, sier fondsstyreleder Steingrim Ringel.

– Det er utvilsomt stort fokus på oljevernberedskap i nord. Samtidig er det klart at nordnorsk industri ser nytteverdien av denne type støtteordninger, sier Ringel.

Blant aktørene som har fått støtte fra fondet tidligere er Norges brannskole i Tjeldsund i Nordland. De har bygget opp et eget opplæringstilbud innen oljevernberedskap, og planlegger nå både utbygging av sine fasiliteter og en sertifiseringsordning for personell.

– Dette er nytt og vil sikre tilgang til kompetent personell i hele landet, med gode kunnskaper om oljevern og hvordan oljevernaksjoner skal gjennomføres på en sikker og miljømessig god måte. Dette er et meget godt tiltak, hvor støtten fra fondet har lagt grunnlag for videre utvikling, sier Ringel.

I løpet av fondets levetid har det delt ut ti millioner kroner til 40 forskjellige prosjekter.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger