Publisert 4. februar 2000

Selskapene bak den nye planlagte basen på Skjervøy har full tro på at det er både marked og mulighet for å bygge oljebase i Troms-kommunen. Dette til tross for at konkurrenten Polarbase i Hammerfest rister på hodet.

MULIG FREMTID: Det er på dette området
på Sandøra at Asco Arctic Base ønsker å
bygge nye oljebase i nord. Foto: Norfico

Om alt går i boks skal Asco Norge og Tschudi Shipping bygge opp en ny oljebase på Skjervøy i Troms. Baseplanene strekker seg også så langt som til Kirkenes.

– Akkurat nå er fokusområdene våre Kirkenes i øst og Skjervøy i vest. Kirkenes er veldig interessant når det gjelder den nordøstlige delen av Barentshavet, og ikke minst for satsingen mot Russland. Skjervøy på sin side har infrastruktur, nærhet til flyplass og ikke minst lett tilgjengelig for skip, forteller administrerende direktør for Asco Norge, Runar Hatletvedt til Petronord.

Les også: Her kan det bli et industrieventyr

Penger ingen utfordring
Ordfører i den lille kommunen med under 3000 innbyggere, Roy Waage, har tidligere kalt satsingen for århundrets industrisatsing. Konkurrent Polarbase i Hammerfest har derimot liten tro på prosjektet og leder for basen mente det ikke ville være lurt å putte penger inn i en base på Skjervøy. For Hatletvedt og Asco er derimot ikke pengene det som holder igjen.

– Pengene er ikke noen utfordring. Vi har tunge eiere bak oss, og denne satsingen har godt rotfeste i hele selskapet. Om det tar fem eller ti år å få dette til så gjør det det, vi har is i magen og satser langsiktig, forteller en ivrig Hatletvedt.

– Men er det marked for en base på Skjervøy?

– Det er ingen tvil om det. Vi vil lage et alternativ som ligger strategisk i den vestlige delen av Barentshavet, vi kan være et alternativ til Polarbase. Det er klart, vi forventet ikke jubel fra konkurrentene, men jeg tror kundene vil se positivt på prosjektet, sier Hatletvedt.

Han tilføyer at han tror den forrige TFO rundens åpning av områder i nord er viktig for baseplanene.

– Vi vil bygge stein for stein i nord, og aktiviteten i Barentshavet har så vidt begynt, påpeker Hatletvedt.

Nytt selskap
Denne uken etableres også selskapet som skal stå for byggingen av basen. Selskapet har fått navnet Asco Arctic Base, og består av Asco Norge og Tschudi Shipping Company.

Selskapet skal ifølge Asco tilby basetjenester for nordområdene med fokus på Troms, Finmark og Russland. Valget av Kirkenes og Skjervøy er begrunnet med at de to stedene ligger godt til rette for basevirksomhet med infrastrukturen, god kommunikasjon, gode skoler og godt areal.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petronord. Oilinfo, Petro.no, Petronord.no og Petromaritim.no er alle del av mediehuset PetroMedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger