Publisert 4. februar 2000

Kjell Ursin-Smith føler han overlater ONS-roret i trygge hender. Men han har ingen planer om å forholde seg rolig i tiden som kommer.

– Jeg har vel ikke akkurat fått føle på pensjonisttilværelsen ennå. Men jeg har sagt det før og jeg kan gjerne gjenta: Jeg går til dette med en slags skrekkblandet fryd, sier Kjell Ursin-Smith, som nå har gått av som ONS-sjef og trer inn i pensjonistenes rekker. Tidligere ordfører Leif Johan Sevland tar over roret, noe den nyslåtte pensjonisten er glad for.

– Nå har jeg jo blitt 67 år, og det er helt naturlig at jeg pensjonerer meg. Og det er en stor glede at Sevland tar over. Det betyr at ONS får en fin leder i tiden som kommer. I tillegg etterlater jeg meg et godt team, sier Ursin Smith.

Men selv om «pensjonisttilværelse» høres bedagelig ut, kommer han ikke til å forholde seg rolig. Han er ikke interessert i å slenge seg i hengekøya.

– Jeg begynner tilværelsen med å dra på konferanse i Houston neste uke. Jeg skal også være tilgjengelig for ONS ut året 2012, i en slags overgangsfase. Dessuten har jeg flere styreverv, samt at jeg har vært og vil fortsette å være en støttespiller for Universitetet i Stavanger. Det er den absolutt viktigste institusjonen i området, sier han.

– En annen ting som kommer til å være viktig, er at jeg får mye mer tid med Kirsten, kona mi, legger han til.

Og når ONS 2012 er ferdig, skal de sammen leve ut en drøm. Tre måneder på Manhattan.

– Fra september skal vi bo på Manhattan i tre måneder. Det tror jeg blir helt utrolig. Det har lenge vært en stor drøm, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger