Publisert 4. februar 2000

Administrerende direktør i Oljeindustriens landsforening, Per Terje Vold, har i dag sin siste arbeidsdag i OLF. 1. januar overtar Gro Brækken. – En svært spennende reise, oppsummerer Vold.

Per Terje Vold. Foto: OLF

– Tiden i OLF har vært en spennende reise. Tilbakemeldingene fra våre mer enn hundre medlemsbedrifter tider på at vi har holdt stø kurs, noe som selvsagt betyr mye for meg og mine medarbeidere, sier Per Terje Vold i en pressemelding.

Per Terje Vold har vært toppsjef i bransjeorganisasjonen i seks år. Ifølge styreleder Steinar Våge hadde OLF en ambisjon om å vise mer igjen i det offentlige rom da Vold ble ansatt.

– Tydelig og aktiv leder
– Når vi nå ser tilbake på tiden som har gått, vil jeg hevde at dette målet langt på vei er nådd. Vold har fremstått som en tydelig og aktiv leder, en leder som har klart å fremme næringens interesser på en kunnskapsrik og ikke minst etterrettelig måte. Dette vil jeg på vegne av norsk petroleumsnæring takke Vold for, sier Steinar Våge i meldingen.

Tilgang til nye og attraktive letearealer har hele tiden vært et sentralt tema i OLFs arbeid, og det kommer det også til å være i framtiden, understreker Vold.

– For det er ikke til å komme fra at selv om vi har et kompetansemiljø i verdensklasse og gjør store fremskritt, så avhenger alt til syvende og sist av at vi har noe å produsere. Fallet i oljeproduksjonen er en utfordring som må møtes med konkrete løsninger. Mitt håp for framtiden er at norske politikere våger å gjøre modige og informerte valg, sier den avtroppende OLF-sjefen.

Grønt eller rødt, ikke gult
Han legger ikke skjul på at han ikke har vært fornøyd med petroleumspolitikken den rødgrønne regjeringen har ført.

– Det går an å forholde seg til grønt eller rødt lys, men når det til stadighet viser gult blir det vanskelig, sier han.

Per Terje Vold tar nå over familiegården på Røros. Han har imidlertid ingen planer om å bli pensjonist på heltid.

– Jeg har fortsatt glede av å arbeide, og vil bruke tiden på rådgivning og styreverv om det skulle bli aktuelt, sier Vold.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger