Publisert 4. februar 2000

Statoil og partner Sinochem har boret en ny brønn på Peregrino Sør-funnet. Det ble fulltreffer, ifølge Statoil. (Foto: øyvind Hagen, Statoil)

Statoil har sammen med partneren Sinochem fullført boringen av en avgrensningsbrønn i Peregrino Sør -funnet i Campos-bassenget utenfor kysten av Brasil, skriver Statoil i en melding.

Resultatene av brønnen bekrefter et betydelig potensial i funnet som ble offentliggjort i april 2011. Formålet med avgrensningsbrønnen ( 3-STAT-8-RJS ) var å bekrefte tidligere volumanslag for funnet, og sikre en optimal utbyggingsløsning for fase II av Peregrino-utbyggingen.

– Avgrensningsbrønnen traff et høykvalitetsreservoar av sandstein på 85 meter som inneholdt olje i Carapebus-formasjonen, noe som støtter den gjeldende geologiske modellen for området. Den effektive produksjonssonen i brønnen er på over 70 prosent av reservoaret, skrver Statoil i meldingen.

Statoils landsjef i Brasil, Kjetil Hove sier at dette er med på å danne et viktig grunnlag for fase 2 av utbyggingen.

– Dette bekrefter vårt positive syn på Peregrino-området, og vil danne et viktig grunnlag for fase II av Peregrino-utbyggingen. Vi vil nå fortsette arbeidet fram mot en endelig investeringsbeslutning for å utvikle dette nye oljefunnet, sier Kjetil Hove, Statoils landsjef i Brasil.

Peregrino-feltet ligger 85 kilometer utenfor kysten av Brasil i Campos-bassenget på rundt 100 meters havdyp i lisensene BM-C-7 og BM-C-47. Statoil har en eierandel på 60 prosent og er operatør for feltet, mens Sinochem eier den resterende andelen på 40 prosent.

Peregrino-feltet omfatter to bore- og brønnhodeplattformer og et stort flytende produksjons-, lager- og losseskip (FPSO). Oljeproduksjonen fra Peregrino-feltet startet i april 2011, og feltet er i dag en av de største produserende oljefeltene i havet utenfor Brasil.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger