Publisert 4. februar 2000

Leteboringene på Gro, Grosso og Obelix har alle blitt godkjent av Oljedirektoratet, og StatoilHydro har en finger med i spillet i alle prospektene.,

LIGGER LANGT VEST: Gro. (Kart: OD)

«Leiv Eriksson» skal til utvinningstillatelse 326 for å bore 6603/12-1. Den brønnen skal undersøke Gro-prospektet i Vøringbassenget, og operatør på boringen er Shell. Selskapet har tidligere gitt uttrykk for at de har store håp for prospektet, og at det er potensial for gigantstrukturer i området.

Gro
Brønnen bores omtrent 400 kilometer nord-nordvest for Kristiansund, og 75 kilometer sørvest fir 6605/8-1, kjent som Stetind 1. I tillegg ligger Gjallar-brønnen, 6704/12-1 115 kilometer nordøst for prospektet.

Vanndybden på stedet er rundt 1.500 meter, og operasjonen er beregnet å ta rundt fire måneder. Det er foreløpig usikkert når riggen er klar og brønnen kan spuddes, men etter planen skal arbeidet påbegynnes enten i desember eller januar. Shell har en andel på 60 prosent i prospektet, mens de resterende 40 prosentene har StatoilHydro krav på.

Obelix
Et stykke nord-øst for Gro skal StatoilHydro bore brønnen 6605/1-1 på Obelix-prospektet. Brønnen ligger i lisens 328, og skal bores av «Transocean Leader» på 1.160 meters dyp. Også denne brønnen ligger i Vøringbassenget, omtrent 352 kilometer nordvest for Brønnøysund, 30 kilometer sørøst for Gjallar-brønnen (6704/12-1) og 55 kilometer nordvest for Stetind 1, 6605/8-1. Arbeidet er beregnet å ta 67 dager. Seint i forrige uke lå riggen fortsatt på Haklang-prospektet og ventet på godt nok vær til bevege seg til Obelix. Ifølge StatoilHydro skal riggen være på plass på Obelix i løpet av denne uken.

StatoilHydro er største lisenshaver og operatør med en andel på 42,5 prosent. Gaz de France har 30 prosent, Shell har 7,5 prosent og Petoro har en andel på 20 prosent.

Grosso
Den siste brønnen som nylig har fått godkjenning er til Grosso-prospektet. Det ligger i Nordsjøen, nærmere bestemt i lisens 128 nær Florø. Der skal brønnen 35/6-1s bores fra «Ocean Vanguard». For tiden ligger riggen Diamond Offshores halvt nedsenkbare borerigg på Dompap-prospektet i lisens 128, og Grosso skal bores så snart Dompap-operasjonen er fullført.

StatoilHydro har en andel på 60 prosent, og er operatør i lisensen. I tillegg har Gaz de France 20 prosent andel, mens Faroe Petroleum og E.ON Ruhrgas har 10 prosent hver.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger