Publisert 21. juni 2007

Pertra låner én milliard kroner til delfinansiering av selskapets leteprogram for 2007-2010.,
Pertras geologer i arbeid.
Foto: Pertra

Pertra melder at selskapet har blitt enig med DnB NOR om betingelsene for en lånefasilitet med ramme på 1 milliard kroner.
Lånefasiliteten skal finansiere ca. 75% av selskapets leteprogram for perioden 2007-2010.

Pertra har sju operatørskap på norsk sokkelen, og har ifølge selskapet et omfattende leteprogram de kommende årene.

Selskapet har beregnet letekostnadene til å utgjøre om lag 1,5 milliarder kroner totalt i perioden 2007-2009. Leteprogrammet i denne treårsperioden vil kunne medføre funn i størrelsesorden 100 millioner fat, mener Pertra.

Pant i skatterefusjon
Myndighetene har ønsket å stimulere til mer satsing på leting ved at mindre selskaper skulle ha bedre rammevilkår. I 2005 ble Petroleumsskatteloven derfor endret gjennom en refusjonsordning, hvor oljeselskaper som ikke er i skatteposisjon får skattefradraget på 78 prosent av letekostnadene utbetalt året etter at de er påløpt.

Pertra benytter i likhet med andre nykommere på norsk sokkel ordningen til å inngå låneavtale med bank om finansiering av letekostnader med pant i skatterefusjonen.

Pertra opplyser at selskapet de neste 2-3 årene ikke forventer å ha produksjonsinntekter som reduserer refusjonsbeløpet. Pertra har med bakgrunn i dette fremforhandlet og signert hovedbetingelser for en trekkfasilitet med DnB NOR som gir Pertra adgang til å belåne refusjonsbeløpet løpende fra det tidspunkt letekostnadene påløper og frem til utbetalingstidspunktene fra staten.

Låneavtalen har varighet frem til og med 2010. Fasiliteten er betinget av en endelig låneavtale mellom DnB NOR og Pertra.

”Etableringen av lånefasiliteten er et viktig element i gjennomføringen av Pertras ambisiøse letestrategi. Lånekostnaden er dessuten lavere enn for tradisjonell bankfinansiering og obligasjonslån,” sier finansdirektør Paul E. Hjelm-Hansen.

Frøyhøgda i Norskehavet
Pertra meldte tidligere denne uke at lisens PL 321 hvor Pertra er operatør har vedtatt å bore to letebrønner. Det vil bli gjort en såkalt borestedsundersøkelse i løpet av sommeren/høsten for å være forberedt til å kunne bore den første brønnen i 2008.

Pertras andel av de to første letebrønnene i denne lisensen bekostes av Aker Exploration.

Pertra vil gjenåpne Frøy

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger