Publisert 30. oktober 2006

Oljeselskapet Pertras offentlige emisjon på 50 millioner kroner ble nesten 5 ganger overtegnet. Dermed blir det en kraftig redusering av antall aksjer som kan tildeles den enkelte. 75 % av de som tegnet seg kommer fra Midt-Norge.

Styret i Pertra har derfor besluttet å sette et tak på 1300 aksjer for den enkelte tegner, med noen få unntak i henhold til tildelingskriteriene som er skissert i Prospektet, melder selskapet mandag.

Alle tegnerne får imidlertid aksjer, og de vil få beskjed om dette fra tilretteleggerne i løpet av tirsdag 31. november.

– Pertra har ikke bare trygget et økonomisk fundament for de kommende investeringer i leting på norsk sokkel, men også etablert en forankring blant de norske investorene og i særdeleshet private investorer i Midt-Norge, hvor hele 75 % av tegnerne kommer fra, sier selskapet i en melding.

Styreleder Kaare M. Gisvold. Foto: Pertra

– Resultatet er langt over våre forventninger og viser at det er stor interesse blant vanlige småinvestorer for denne type investeringer. Den store oppslutningen om Pertra i Midt-Norge er spesielt gledelig og demonstrerer at Pertra har betydelig lokal støtte, sier styreleder Kaare M. Gisvold.

Petra vil gjenåpne Frøy

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger