Publisert 4. februar 2000

Statens direkte økonomiske engasjement på norsk sokkel havnet på rekordhøye 159,9 milliarder kroner i 2008. Det er en oppgang fra 112,6 milliarder kroner året før.,

GODT FORNøYD: Petoro-direktør Kjell Pedersen.
Foto: PETORO)

Det betyr at statskassen får et tilskudd på 155,4 milliarder kroner, 43,1 milliarder kroner mer enn i 2008.

Petoro, som forvalter Statens direkte økonomiske engasjement (SDøE) skriver i en pressemelding at resultatet for fjerde kvartal også var bra, på grunn av høy gasspris og gassproduksjon. Driftsinntektene fra fjerde kvartal var på 58,2 milliarder kroner, 19 prosent høyere enn i samme periode året før.

– En kontantstrøm på 155 milliarder til vår eier, den norske staten, er et nesten ufattelig beløp. Det skyldes naturligvis i første rekke de høye prisene, men også underliggende gode driftsmessige resultater. Når jeg er spesielt godt fornøyd med fjoråret, er det også fordi medarbeiderne i Petoro i så stor grad har nådd de målene vi satte oss for 2008, sier administrerende direktør Kjell Pedersen i Petoro i en pressemelding.

På tross av knallresultatet mener Pedersen at selskapet kan bli bedre, særlig på et spesielt punkt: Kun hvert tiende produserte fat i Petoros portefølje er erstattet med nye reserver.

– Dette reflekterer en portefølje som består av høye andeler i store modne felt med fortsatt høy produksjon og en lavere andel i nye, mindre felt, sier Pedersen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger