Publisert 4. februar 2000

Leverandørnettverket for Nord-Norge, Petro Arctic, tror ikke den utsatte Linnorm-beslutningen får konsekvenser for Aasta Hansteen-prosjektet.

Det ble i går kjent at Linnorm-operatør Shell har besluttet å utsette beslutningen om prosjektet grunnet manglende lønnsomhet. Dette skapte noe usikkerhet for Statoils Aasta Hansteen-utbygging, som skal bruke samme rørledning, NSGI (Norwegian Sea Gas Infrastructure), til eksport. Statoil var raskt ute og bekreftet at Aasta Hansteen-prosjektet likevel vil holde seg til timeplanen, et signal som ble vel mottatt i nord:

Petro Arctic sier en kommentar til Petro Media News at nyheten om Shells Linnorm-prosjekt er «overraskende,» men er glad for at Statoil signaliserer at dette ikke påvirker deres prosesser og tidsplaner vedrørende Aasta Hansteen og NSGI.

– Vi har stor tro på at Statoil vil levere PUD (Plan for Utbygging og Drift) på dette prosjektet i henhold til tidligere oppgitte planer. Aasta Hansteen og NSGI vil gi betydelige ringvirkninger i nord, og vil være et Europas største industriprosjekt de neste årene, med lokalisering i nord, sier Kjell Giæver i Petro Arctic.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger