Publisert 4. februar 2000

Petrobras har inngått en teknologisamarbeidsavtale med Framo Engineering knyttet til installasjon av et unikt multifase pumpesystem i Campos-bassenget i Brasil.

Prototypen, som pumper olje, vann og gass fra brønn til plattform, er den første installerte pumpen av «helicon-axial»-type i verden som skal anvende differensialt trykk over 60 kgf/cm3, melder Subsea World.

Kontrakten ble signert i Rio de Janeiro av Solange Buedes fra Petrobras og markedsdirektør i Framo Engineering, Jon Arve Sværen, torsdag forrige uke.

Solange Buedes sa at Framos innsats er veldig viktig for Petrobras, mens Jon Arve Sværen påpekte at dette blir første gang teknologien tas i bruk i Brasil, og at avtalen markerer en ny æra.

Multifasepumpen skal bidra til økt oljeutvinning og muliggjør produksjon fra brønner langt fra produksjonsplattformer. Pumpen kan også gjøre noen plattformer overflødige. I tillegg kan den bidra til å øke utvinningsgraden fra reservoar, heter det.

Den nye multifasepumpen skal etter planen installeres i en satellittbrønn til plattform F-48 på Barracuda-feltet i andre halvdel av 2011. Vanndybden i regionen er på 1.040 meter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger