Publisert 4. februar 2000

Det forventes at Petrobras presenterer en nedgang i fortjenesten for 3. kvartal. Dette reiser også spørsmålet om selskapet klarer å nå investeringsmålet i 2015.

I en lokalavis i Sao Paulo denne uken heter det at Petrobras har nok penger på bok til å betjene investeringsprogrammet gjennom neste år, 2012.

Men det føderale oljeselskapet trenger å hente inn ytterligere kapital i form av obligasjoner og lån for å finansiere prosjekter fra 2012 og utover, ifølge Upstreamonline.com.

Svak i forhold til dollar
Global økonomisk usikkerhet har svekket den brasilianske valutaen real, og i løpet av tredje kvartal har den falt nesten 20 prosent mot den amerikanske dollaren. Valutasvingninger vil dermed øke kostnadene for å betjene selskapets dollar-denominerte gjeld.

Taper på drivstoffsalg
For tiden selger Petrobras også bensin og diesel til lavere priser enn det det koster selskapet å importere drivstoff fra utlandet.Selv om selskapet står teknisk fritt til å bestemme drivstoffpriser innenlands, er det et statlig press for å holde prisene stødig for ikke å påvirke inflasjonen, som har vært et vedvarende problem i Brasil.

Oljeselskapet henvender seg nå til myndighetene for å få dem til å senke drivstoffavgiften, kjent som CIDE. Dette vil tillate Petrobras å heve drivstoffprisen for å kompensere, uten at prisøkningen går utover bilistene, ifølge rapporten.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger