PetroChallenge skaper motivasjon

INNFØRING: I tillegg til å delta på selve PetroChallenge, fikk elevene se hvordan Eni Norge jobber. Her er de på plass i beredskapsrommet i Hammerfest. Foto: Evelyn Blom-Dahl, Norsk olje og gass
Publisert 27. oktober 2016

– Deltakelse i PetroChallenge skaper motivasjon for fagene. Elevene ser verdien og praktisk nytte av å delta, så vi kommer gjerne tilbake neste år. Kilde: Norsk olje og gass

Det sier Roy Ivar Lysø, faglærer kjemiprosess ved Hammerfest videregående skole, til Norsk olje og gass. Sammen med 27 elever fra skolen har han deltatt på PetroChallenge i Eni Norges lokaler i Hammerfest.

– Jeg har fått mange spørsmål om geologi fra elevene mine etter besøket hos Eni. Innlegget selskapet holdt der vil nok gi mange triggere til prosjektoppgaven i kjemiprosess som vi starter opp med i neste uke, sier Lysø.

Med på arrangementet var også elever fra Alta videregående skole. I tillegg til besøket hos Eni, fikk de omvisning på Statoils anlegg på Melkøya.

800 elever deltar

PetroChallenge er et oljesimuleringsspill som gir et realistisk bilde av prosessen fra leting til funn av olje og gass. Elevene får på en spennende måte brukt real- og teknologifagene, engelsk og samfunnsfag.

Les også: PetroChallenge samler 400 elever for å lete etter olje ved bruk av simuleringsspill – Petro.no  

– Dette er høyst reelle oppgaver elevene begir seg ut på. De får i løpet av to dager bryne seg på det å lete etter olje og gass, søke på lisenser og sørge for økonomisk gevinst, forklarer kompetanserådgiver i Norsk olje og gass, Evelyn Blom-Dahl.

I årets utgave av PetroChallenge er det samlinger for elever i Rogaland, Oslo, Akershus og Finnmark. Til sammen 800 elever deltar i år, og de har alle med seg sine faglærere på arrangementet.

I Oslo, hvor spillet gjennomføres 1. og 2. november, skal olje- og energiminister Tord Lien (Frp) innlede konkurransedagen. I Stavanger åpnet Tina Bru (H) samlingen.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger