Publisert 4. februar 2000

Petroleumsindustrien får flere ansatte, utdanningsnivået stiger og fornyelsen i arbeidsstokken fortsetter, konkluderer en ny rapport.

Rapporten, som er laget av Statistisk sentralbyrå i samarbeid med Olje- og energidepartementet og Oljeindustriens landsforening (OLF), viser at utdanningsnivået i petroleumsnæringen er høyere enn generelt i privat sektor, og at rundt 40 prosent av de som har oppgitt utdanningsnivå har utdanning på universitets- og høyskolenivå. Det melder OLF.

Rapporten viser også at den relative andelen i de eldtste aldersintervallene har sunket noe fra 2007 til 2008, mens det fortsatt er en økning i den yngste aldersgruppen.

Det presiseres at rapporten, som er den andre i sitt slag, forholder seg utelukkende til den innerste kjernen av industrien, og at den derfor ikke gir et fullgodt bilde av den totale sysselsettingen i petroleumsindustrien.

Inkludert leverandørindustrien sysselsettes mellom 130.000 og 150.000 i petroleumsindustrien i Norge, skrives det. Rapporten omfatter gruppene utvinning av olje og gass, rørtransport og tjenester tilknyttet olje og gass. I fjerde kvartal 2008 utgjorde dette i overkant av 41.000 personer, en oppgang på åtte prosent fra året før.

Dersom den indirekte sysselsettingen også tas med, er antallet personer sysselsatt i petroleumsindustrien 250.000.

Hordaland og Rogaland topper listen over fylker med flest sysselsatte, men Rogalands andel går noe ned fra 2007. Nord-Norge og Oslo/Akershus går opp. 413 av landets 430 kommuner har minst én person sysselsatt i industrien. Sola kommune i Rogaland har størst andel petroleumsansatte.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger