PGNiG skifter navn til Orlen

Foto: Glenn Stangeland
Publisert 10. oktober 2024

PGNiG Upstream Norway har skiftet navn til Orlen Upstream Norway. 

Navneendringen fra PGNiG til Orlen Upstream Norway kommer som en konsekvens av Orlens tidligere oppkjøp av PGNiG og LOTOS Groups. 

I 2023 fusjonerte ORLEN selskapene PGNiG Upstream Norway og LOTOS Exploration & Production Norge til ett selskap. Selskapet har nå omdøpt denne sammenslåtte virksomheten til Orlen Upstream Norway som en del av en omorganisering.

Selskapet er den 8. største olje- og gassprodusenten på norsk sokkel og nummer 50 av selskap i Norge målt i omsetning. Dagens produksjon leveres fra 20 felt, blant annet Gina Krog, Ormen Lange og Tommeliten A. I første halvår av 2024 produserte Orlen Upstream Norway mer enn 100.000 fat oljeekvivalenter per dag, og leverte et halvårsproduksjonsresultat på 21,2 millioner fat oljeekvivalenter, en økning på 50 prosent fra året før.

Orlen Upstream Norway er partner i 98 lisenser, med 2P utvinnbare reserver estimert til 357 millioner fat oljeekvivalenter fra 20 produserende felt. Selskapet er partner i ytterligere 10 felt i utbyggingsfasen, inkludert Yggdrasil og Fenris.

I tillegg til Norge har Orlen-konsernet hydrokarbonproduksjon i Polen, Canada, Pakistan og Litauen, og letevirksomhet i De forente arabiske emirater. Konsernet har 1,27 milliarder fat oljeekvivalenter 2P utvinnbare ressurser. I fjor produserte konsernet 63,2 millioner fat oljeekvivalenter av naturgass, olje og kondensat.

Deres oppkjøpsraid i Norge har bidratt til å gjøre Polen uavhengig av russisk gass

Siste fra forsiden

NVE: – Norsk havvind vil neppe bli lønnsomt

+

Fant fem avvik i SUT-tilsyn på Haven

PGNiG skifter navn til Orlen

+

Har spuddet Njargasas – seks letebrønner under boring

+

Nye kostnadshopp for Balder, Castberg, Yggdrasil og elektrifiseringen av Oseberg

+

Equinor blir nest største eier i Ørsted

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger