Publisert 7. november 2006

To kidnappede oljearbeidere som jobber for det norske selskapet Petroleum Geo-Services (PGS) er satt fri i Nigeria. De to kommer fra Storbritannia og USA.

NTB

De fikk gå tirsdag etter fem dager i fangenskap, opplyste en talsmann for nigerianske myndigheter. Det ble ikke umiddelbart opplyst noe om hva slags form de to var i da de ble satt fri av sine kidnappere.

De to jobbet på et PGS-skip utenfor den nigerianske kysten, da de ble bortført av landsbyfolk torsdag i forrige uke. Kidnapperne krevde ifølge lokale kilder «en enorm sum» i løsepenger, etter først å ha forlangt andre ytelser.

– Vi snakket først om krav om sosiale tiltak så som utbygging av vann, veier, skoler, strømforsyning og stipender. Men så kom de til vår overraskelse tilbake og krevde en enorm sum i kontanter, sa en person som fulgte forhandlingene om løslatelse.

Væpnede grupper angriper ofte installasjoner i det oljerike Niger-deltaet i Nigeria, og det er ikke uvanlig at utlendinger blir bortført. Amerikaneren og briten som ble frigitt tirsdag, arbeidet på skipet «HD Commander» utenfor kysten av den nigerianske delstaten Bayelsa.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger