Publisert 4. februar 2000

Petroleum Geo-Services døpte i går sitt nye skip, «PGS Apollo». Skipet har kapasitet for 10 «streamere», og nå skal skipet settes i arbeid i Nordsjøen.

KAN TA TI: «PGS Apollo» kan ta ti «streamere»,
som trekkes etter skipet. (Illustrasjonsfoto: PGS)

Skipet har ti fullengdes «streamere», kabler som trekkes etter skipet for å samle inn seismiske signaler, og 12 tromler for streamere.

– Skipet er et verdifullt bidrag til PGS’ eksisterende flåte av høykapasitets Ramform-skip. Skipet kan bevege seg i 18 knop, og er designet for å flytte seg kjapt og effektivt fra jobb til jobb. Slik kuttes den ikke-produktive tiden med flere dager, skriver selskapet i en børsmelding. Skipet har også utstyr for full seismisk prosessering om bord.

PGS peker også på at skipet har et skrog som fører til lavere drivstoffbruk, en sentral plassering for streamer-tromler og en ny kildehåndteringsløsning.

– Det er godt å se dette fartøyet bli ferdigstilt, døpt og gjort klar for operasjon. Vi ser fram til å få henne kjapt i produksjon i Nordsjøen i vår. Hun tilbyr oss høy kapasitet på en liten, rask plattform som jeg tror vil bli et effektivt tilskudd til vår flåte, sier Rune Eng, PGS Groups leder for det marine segmentet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger