Publisert 4. februar 2000

«Ramform Valiant» har fullført sin siste innsamling av seismiske data i Santos-bassenget i Brasil, to uker foran planen på tross av sterk strøm, store bølger og sulten rur.

FåR GODE SKUSSMåL: «Ramform Valiant».
(Foto: PGS)

Seismikkinnsamlingen, som er en flerklientundersøkelse, ble påbegynt i desember, og skipet har samlet inn 2.000 kvadratkilometer data på 80 dager, med ti åtte kilometer lange streamere. Ifølge PGS var undersøkelsen spesielt krevende.

– Innsamlingen av data var krevende, blant annet på grunn av kombinasjonen av lange streamere og sterk strøm. I tillegg var det flere hindringer i området, blant annet tre rigger i tillegg til rørleggingsfartøy og dykkere. Disse utfordringene, kombinert med store bølger og stor tilvekst av rur, viste seg likevel ikke å være noen match for vårt mannskap, som leverte flotte HMS-resultater og holt nedetiden under kontroll, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet fremhever viktigheten av å ha «Ramform Valiant» i Brasil, og skipet vil trolig bli værende der til et stykke inn i den søratlantiske vinteren.

– «Ramform Valiant» har nok en gang levert resultater av høy standard, som man også forventer i Brasil. Disse undersøkelsene styrker vårt flerklient databibliotek for regionen, forteller Magne Reiersgard, president i PGS Marine NSA.

Dette oppdraget er det tredje «Ramform Valiant» har utført i Brasil denne sesongen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger