Publisert 4. februar 2000

Rørrengjøringsekspertene Pipetech har sikret seg en rammeavtale med ConocoPhillips for tjenester på Ekofisk-feltet. Avtalen kan være for opptil seks år.

MILEPæL: Avtalen med ConocoPhillips er viktig
for Per-Ove Tømmervik og Pipetech.
(Foto: PIPETECH)

Kontrakten har en fast periode på tre år, med en opsjon på ytterligere tre år, og gjelder i hovedsak fjerning av avleiringer (scale) fra rør på Ekofisk, men ifølge daglig leder Per-Ove Tømmervik kan selskapet også utføre andre typer arbeid under rammeavtalen.

– Det er vanskelig å si helt sikkert hvor mye avtalen er verdt for oss, men vi regner med at det kanskje blir rundt 10 millioner kroner det første året. Det er mye penger for oss, som tidligere har omsatt for 20 millioner kroner. Men det er jo en rammeavtale, og det betyr at ConocoPhillips ikke har forpliktet seg på å kjøpe noe overfor oss, men det blir jo lettere for oss å selge oss inn til dem, sier Tømmervik til Oilinfo.

Kontrakten med ConocoPhillips er den første rammeavtalen selskapet har inngått, og Tømmervik regner den som en milepæl for selskapet.

– Det er ikke så lett for små spesialistselskaper som oss å få innpass hos de store oljeselskapene. Det er et langt lerret å bleke, men kontrakten viser at det vi har gjort har vært riktig, og at det er behov for oss i markedet, sier Tømmervik til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger