Publisert 30. november 2006

Energiselskapene Skagerak Energi, Fortum og Østfold Energi har planer om å bygge gasskraftverk på Slagentangen i Tønsberg. Planene legges fram fredag.

NTB

Skagerak Kraft har levert søknad om konsesjon for å bygge gasskraftverk på Herøya i Grenland, men det som legges fram fredag er et annet prosjekt, opplyser seksjonssjef Lars Søfteland til NTB.

I pressemeldingen står det at de nye planene for et gasskraftverk på Østlandet blir presentert på en pressekonferanse i Tønsberg fredag.

Ett av flere alternativ
Raffineridirektør for Esso Slagentangen, Tore Revå, sier til NRK at han har fått informasjon om at Slagentangen i Tønsberg er stedet for et nytt gasskraftverk.

– Vi kjenner ikke detaljene rundt anlegget, men har fått forståelsen av at Slagentangen er ett av flere tomtealternativer, og at vi er det foretrukne nå, sier han.

Lars Søfteland vil ikke si hvor gasskraftverket skal ligge.
– Det er et stort prosjekt, men en konsesjonssøknad ligger langt fram i tid. Det vil ta flere år med utredninger og planlegging, sier han.

Avhengig gassledning
Gasskraftprosjektene på Østlandet er avhengig av at det bygges gassrørledning dit. I fjor la det statlige gasstransportselskapet Gassco fram planer for en gassrørledning som skal gå under vann langs kysten fra Kårstø i Hordaland til Rafsnes i Grenland. Ledningen skal gå videre til Østfold og svenskekysten, med en mulig forgreining til Agder. Kostnaden vil bli minst 9 milliarder kroner.

– Det er bra driv i det prosjektet. Utredningsarbeidet er kommet langt, men det er ikke tatt noen investeringsbeslutning, sier Søfteland til NTB.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger