Publisert 4. februar 2000

Angolas statlige oljeselskap Sonangol har gitt grønt lys til utbygging av oljefunn i blokk 31 på dypt vann utenfor det afrikanske landets kyst. BP er operatør, og StatoilHydro får også sin del av kaka gjennom sin 13,33 prosents andel i blokken.,Blokken ligger rundt 400 kilometer nordvest for landets hovedstad Luanda. Det første utbyggingsprosjektet omfatter feltene Plutão, Saturno, Vênus og Marte, som alle ligger i den nordøstlige delen av blokken. Totalt er det kunngjort 15 funn i blokken.

Feltene ligger på 2000 meters havdyp, og byggearbeidene skal starte i løpet av året. Det er forventet at produksjonen tar til i 2011.

– Utbyggingsplanen for blokk 31 er basert på et standardisert utbyggingskonsept. Med standardisert design, fabrikasjon og ferdigstilling reduseres gjennomføringstiden, samtidig som lønnsomheten og den operative effektiviteten økes, sier John Høines, StatoilHydros asset manager for blokk 31.

Utbyggingen på disse feltene omfatter en ombygget FPSO med lagringskapasitet på 1,6 millioner fat olje, 48 produksjons- og injeksjonsbrønner, 15 manifolder med undervannsutstyr, 170 kilometer produksjonsrør og 95 kilometer kontrollkabler, melder StatoilHydro.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger