Publisert 4. februar 2000

Dersom enda en forskningsrigg på Ullandhaug bygges og anlegget moderniseres, kan det føre til økt oljeutvinning på norsk sokkel.

– åm-utvalgets rapport sier det meste. Ved hjelp av forskning, uttesting og kommersialisering av ny teknologi, kan Norge hente ut 7.000 ekstramilliarder i bruttoverdier ved å øke oljeutvinningen. Ullrigg kan gi vesentlige bidrag i denne sammenheng, men da må vi først oppgradere det 25 år gamle anlegget, sier Oddvar Skjæveland, leder for Ullrigg bore- og brønnsenter, til Stavanger Aftenblad.

Han håper rapporten øker forståelsen for de ekstraverdiene senteret kan utløse ved å fornye anlegget, som så langt ikke har fått gehør til modernisering. Forskere fra hele landet bruker Ullrigg, som er verdens eneste testanlegg i sitt slag.

Les også: OD: – Oljeproduksjonen faller raskere

Dersom anlegget moderniseres, kan en rekke mindre bedrifter og leverandører også få anledning til å teste ut teknologi, i stedet for å vente med testing offshore.

Odd Skjærseth i West Group utvikler to parallelle boresystem, som forhindrer stans mellom hver rørskjøt, noe som kan halvere kostnadene og bidra til økt utvinning. Han ønsker å bygge en ny rigg ved siden av den eksisterende for å teste ut løsningene.

Les også: NASA og norsk oljeindustri i tett samarbeid

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger