Plastmappe med arbeidstillatelse blafret i vinden

Publisert 24. juli 2013

Knuste manuelt utløserdeksel og førte til utslipp av 1500 liter brannskum.,I forrige uke skrev Petro.no om utslipp av brannskum, som ikke har vært pålagt å rapportere på linje med andre utslipp. Naturvernforbundet har vært svært kritiske til det de omtaler som ”grov underrapportering” i statistikken over svarte kjemikalier. Ifølge Naturvernforbundet ligger det reelle utslippet omkring tre ganger høyere enn hva som har blitt rapportert inn.

Årsaken til at dette er et omstridt tema, er at brannskummet er tungt nedbrytbart, og fordi eksempelvis Avinor har klart å endre til mer miljøvennlig alternativer, noe man ikke har fått på plass i olje-Norge ennå.

LES OGSÅ:

– Hårreisende underrapportering

For kort tid siden ble dog en kuriøs hendelse rapportert inn til Petroleumstilsynet. Utslippet, som var på 1500 liter, kom som følge av at en personalmappe med arbeidstillatelser «blafret i vinden» og knuste utløserdekselet.

Hendelsen fant sted på Kollsnes 1. mai, men skal først ha blitt meldt inn i juli.

I meldingen heter det: «Utslipp av brannskum (Arctic Foam 602 ATC 3-6 %) til sjø, etter utilsiktet utløsning av deluge system (overrislingsanlegg). Deluge systemet ble nedstengt etter 3 minutter, der en har estimert en utslippsmengde på 1500 liter.»

Ifølge meldingen var forløpet slik:

«Årsak til utløsning av deluge system var at plastmappe for oppbevaring av arbeidstillatelse festet ved manuell utløserknapp blafret i vinden, knuste beskyttelsesdeksel og løste ut deluge. Hendelsen vil bli gjenstand for dybdestudie.»

Det er for øvrig ikke første gang at brannskum blir sluppet til sjøen fra Kollsnes. I fjor var det en annen hendelse, der 350 liter også ble sluppet ut. Denne hendelsen kan man lese om på Oljefakta.no .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger