Plattform på 29.000 tonn skal resirkuleres på Stord

Foto: Aker Solutions
Publisert 18. desember 2023

Aker Solutions er tildelt en kontrakt av Saipem for demontering og resirkulering av et plattformdekk og stålunderstell fra Nordsjøen. 

Konstruksjonene har en samlet vekt på 29 000 tonn. Målet er å gjenvinne nærmere 98 prosent av alle materialer, hvilket vil være viktige bidrag til sirkulærøkonomien og reduserte utslipp.

– Vi er veldig glade for at vi har vunnet enda en stor resirkuleringskontrakt. Vi har over tid utviklet vår gjennomføringsmetode for å forbedre sikkerheten og effektiviteten, og tolker denne tildelingen som en bekreftelse på sterke posisjon knyttet til denne typen prosjekter, sa Thomas Nygård, direktør for Aker Solutions’ demoleringsvirksomhet.

Prosjektet består av et plattformdekk med en vekt på 19 000 tonn og et stålunderstell med en vekt på 10 000 tonn.

Strukturene vil i hovedsak leveres modulvis av Saipems halvt nedsenkbare tungløftfartøy Saipem 7000 i perioden 2025 to 2027. Understellet vil bli levert i to seksjoner, i tillegg til noen mindre deler.

Aker Solutions’ resirkuleringsanlegg på Stord er spesialisert på mottak, demontering og resirkulering av olje- og gassinstallasjoner på en trygg og miljømessig bærekraftig måte.

– Demolering er et voksende marked. Tildelingen gir et ytterligere bidrag til en ordrebok som strekker seg til 2030, og gir bidrar til forutsigbarhet slik at vi kan fortsette å utvikle anlegg og gjennomføringsmetode, med sterkt fokus på HSSE og en høy resirkuleringsgrad, sa Nygård.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger