Plettfritt for Johan Sverdrup boreinnretning

(Illustrasjon: Arkiv)
Publisert 27. mai 2016

Petroleumstilsynet fant hverken avvik eller forbedringspunkt da de førte tilsyn med Statoil og deres prosjektoppfølging av materialhåndtering, arbeidsmiljø og boring for Johan Sverdrup boreinnretning.

Statoil er operatør for Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Plan for utbygging og drift (PUD) for første fase av Johan Sverdrup-prosjektet ble godkjent i 2015 og produksjonsstart er planlagt til slutten av 2019.

Den valgte utbyggingsløsningen for første byggetrinn er et feltsenter med fire spesialiserte innretninger; boligkvarter, prosessanlegg, boreanlegg og stigerør.

Tilsynet ble gjennomført 22. april 2016. Tilsynsaktiviteten var en oppfølging av en tilsynsaktivitet som ble startet i 2014 og der flere observasjoner innenfor prinsipper for materialhåndtering, arbeidsmiljø og barrierestyring, ble identifisert.

Formålet med tilsynet var ifølge Ptil å vurdere hvorvidt Statoil og EPC-leverandør Aibel hadde etablert styringssystemer og oppfølgingspraksis som sikrer at Johan Sverdrup boreinnretning blir prosjektert og bygget i samsvar med krav i regelverket innenfor materialhåndtering, boring og arbeidsmiljø.

Tilsynet ble gjennomført som et statusmøte i Aibels lokaler i Asker. Det ble hverken funnet avvik eller forbedringspunkt under tilsynet, ifølge tilsynsrapporten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger