Publisert 4. februar 2000

GC Rieber Shipping har inngått en to års avtale for sitt andre subsea-nybygg. «Polar Queen» med mexicanske Oceanografia.

«Polar Queen» ble nylig ferdigstilt og oppgradert ved det spanske verftet Freire Shipyard, og kontrakten med Oceanografi starter allerede i november. GC Rieber Shipping har hatt få problemer med å skaffe kontrakter til sine nybygg, hvor tre av fire skip i selskapets nybyggingsprogram nå er ferdige og i kontrakt.

– Med hele flåten beskjeftiget er vi godt posisjonert fremover , sier Irene Waage Basili, administrerende direktør i GC Rieber Shipping, i en kommentar.

Oceanografia har mer enn førti års erfaring som offshore-kontraktør og opererer egne og innleide skip i Mexico-gulfen. «Polar Queen» skal operere på en kontrakt for det statlige Mexicanske oljeselskapet PEMEX. Dette er GC Rieber Shippings første kontrakt i Mexicogulfen.

«Polar Queen» har som sitt søsterskip «Polar King» (levert tidligere i år, på kontrakt med Technocean til 2014) en lengde på 110,6 meter og en bredde på 20 meter. Det er utstyrt med en 150-tonns AHC offshorekran, sengeplass til 112 personer og et dekksareal på nærmere 1.000 m2. Det er designet av Skipsteknisk.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger