Publisert 4. november 2005

Politiet i Asker og Bærum skal etterforske Redningsselskapet for mulige brudd på personopplysningsloven, opplyser politioverbetjent Knut Bjørkedal til NTB.,
NTB

Det er Datatilsynet som har anmeldt Redningsselskapet for å ha snoket i ansattes e-post uten at de ansatte ble gjort oppmerksom på det.

Også Vinmonopolet er anmeldt for samme forhold, men brudd på personopplysningsloven er ikke dagligdagse etterforskningssaker i Norge, opplyser Bjørkedal.

– Jussen på dette området er ganske komplisert, og det er også mange faktaopplysninger som må sjekkes i etterforskningen av Redningsselskapet, sier Bjørkedal til NTB.

Politietterforskningen av Redningsselskapet har utgangspunkt i intern strid i organisasjonen i forbindelse med omorganiseringen av selskapet. Stridighetene har blant annet ført til at de åtte fagforeningene i Redningsselskapet har bedt om at selskapet blir gransket av folk utenfra for å gjenopprette den sviktende tilliten til selskapet.

I forbindelse med omorganiseringen ble fire regionledere og personalsjefen avskjediget, noe som har ført til at de har reist arbeidsrettssak mot selskapet.

I sommer undersøkte Redningsselskapet 35.000 e-poster til ansatte i selskapet, og det er dette som er bakgrunnen for anmeldelsen fra Datatilsynet. (©NTB)

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger