Lien åpnet Desemberkonferansen

Olje- og energiminister Tord Lien i debatt med Karl Eirik Schjøtt-Pedersen fra Norsk Olje og Gass og Erik Haugane fra OKEA. (Foto: HSI/OED)
Publisert 4. desember 2015

Olje- og energiminister Tord Lien åpnet torsdag den årlige Desemberkonferansen i Kristiansund.

Konferansen er en samlingsplass for petroleumsnæringen på Nordvestlandet og i Midt-Norge. Temaet for årets konferanse er «Ut av stormen».

I sitt innlegg pekte statsråden på at til tross for dagens situasjon i petroleumsindustrien, vil norsk olje- og gassindustri være den viktigste næringen i Norge i overskuelig fremtid.

– «Ut av stormen» mener jeg er en god tittel på denne konferansen. Alle som har bodd langs kysten vet det i blant kan blåse opp til storm i kastene. Mange i næringen opplever at det stormer nå. Jeg er imidlertid sikker på at næringen vil komme styrket ut av dagens situasjon. Vi vet at dette er en syklisk næring, og vi vet at industrien er både robust og tilpasningsdyktig, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Les også: Tord Lien: – Gode utsikter for norsk sokkel

I innlegget pekte Lien også på betydningen av norsk gass. Både som et viktig bidrag til europeisk energiforsyning, men også som et virkemiddel for å redusere utslippene av CO2.

– Norge eksporterer store mengder gass til Europa. Denne gassen er svært viktig for den europeiske energiforsyningen. Samtidig vet vi at kullkraft fremdeles er svært utbredt i den europeiske energimiksen. Hvis vi kan erstatte kullet med gass vil vi halvere utslippene fra denne energiproduksjonen, sier Lien.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger