Vil ikke kutte i oljeproduksjonen

Publisert 24. november 2014

Opec ber Norge og andre oljeproduserende land om å produsere mindre olje for å holde tritt med fallende oljepriser. Det vil ikke Olje- og energidepartementet.,- Et stabilt oljemarked med priser på et rimelig høyt nivå er viktig for både oljeproduserende og oljekonsumerende land. Det er ikke aktuelt å begrense norsk oljeproduksjon i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Ella Bye Mørland til NTB.

Oljeprisene er nå på sitt laveste nivå på over tre år. Bare de siste tre månedene har oljeprisen sunket med 26 prosent, og tidligere denne uken falt den til under USD 80 per fat.

Torsdag denne uken skal de tolv medlemmene i Organisasjonen av oljeeksporterende land (Opec) møtes for å bestemme hvor stor oljeproduksjonen skal være framover.

Men den tiden er forbi da OPEC alene beslutter hvor mye olje som skal pumpes opp og dermed bestemmer oljeprisen, sier tidligere oljeminister i Qatar, Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah.

– Opec alene kan ikke lenger kontrollere markedet. Denne gangen må også Russland, Norge og Mexico bidra. Opec kan kutte, men tilførselen fra ikke-medlemmer vil øke, og hva vil dette gjøre med markedet, sier Attiyah til nyhetsbyrået Bloomberg.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger