Publisert 4. februar 2000

Lundin Norge AS har fullført sidesteget 16/2-13 A til avgrensningsbrønnen 16/2-13 S.

«Resultatene fra brønnen er utmerket med hensyn til reservoarkvalitet og tykkelse, validerer feltets geologiske modell og bekrefter en dypere olje/vann-kontakt på dette stedet», skriver selskapet i en melding.??

Brønn 16/2-13 S ble boret cirka 2,4 km nord øst for funnbrønnen 16/2-6 , og sidesteget 16/2-13 A ble boret med en 1.250 meter step-out mot nord-nordvest. Johan Sverdrup -feltet ligger i lisensene PL 501 og PL 265 .??

Sidestegbrønnen (16/2-13 A) hadde en brutto reservoarkolonne på ca 22 meter, hvorav 12 meter var over olje/vann kontakten. Toppen av reservoaret var fire meter grunnere enn prognosen. Olje/vann-kontakten ble etablert på ca 1.925 meter under middelvannstand som er ca tre meter dypere enn observert i tidligere PL 501-brønner. ??En omfattende kjerneboring og loggeprogram har blitt utført, og bekreftet de gode reservoaregenskapene i avgrensningsbrønn 16/2-13 S. Den totale dybden av sidesteget var 2.776 meter. Brønnene blir permanent plugget og forlatt.??

Det har nylig blitt besluttet at plasseringen av en av de to gjenværende 2012-avgrensningsbrønnene skal bores på PL 501 vil være i det nordlige Johan Sverdrup-området. Avgrensingsbrønnen 16/2-16 skal bores 3,7 kilometer nordvest for 16/2-13 -brønnen.

– Resultatene fra den siste avgrensningsbrønnen er positivt. Johan Sverdrup-reservoarkvaliteten var, som i tidligere brønner, utmerket. Men vi er spesielt fornøyd med at sidesteget ikke bare var grunn som prognosene, men også støtte på en lavere olje/vann-kontakt. Vi vil nå bore vår neste avgrensningsbrønn i nordvest for å teste omfanget av feltet i dette området, sier Ashley Heppenstall, konsernsjef i Lundin Petroleum.??

Lundin Norge er operatør for PL501 med en 40 prosent eierandel. Partnere er Statoil Petroleum AS med 40 prosent eierandel og Maersk Oil Norge AS med 20 prosent eierandel.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger