Publisert 4. februar 2000

Energistyrelsen i Danmark (ENS) vil ikke behandle operatør Dongs søknad om å gjennomføre reparasjonen på Siri-plattformen, før de er kommet til enighet med partner Noreco

STRID: Dong og Noreco må bli enige om reparasj-
onsløsning før danske myndigheter gir sin god-
kjenning. (Foto: DONG)

Striden har dreid seg rundt en reparasjon av en skade på oljelagertanken som ble oppdaget i 2009. Siden da har Dong (operatør, 50 prosent andel) og partner Noreco (50 prosent andel) sett på ulike løsninger for plattformen på dansk sokkel. For om lag to uker siden annonserte Dong at de hadde bestemt seg for en reparasjonsløsning, og at kontrakten på to milliarder danske kroner var gitt til Subsea 7. Denne planen ville ikke Noreco gå med på, men tviholdt i stedet på løsningen selskapet selv hadde foreslått.

Nå melder Noreco i en pressemelding at de har mottatt brev fra Energistyrelsen i Danmark (ENS), hvor de anmodes om å komme til enighet om en løsning snarest. ENS skriver i brevet at de ikke vil gripe inn partnerskapets interne beslutningsprosess, men samtidig forbeholder seg retten til å benytte tvangsmidler dersom partnerskapet ikke iverksetter nødvendige tiltak.

Det blir påpekt at det per dags dato ikke finnes tilstrekkelig dokumentasjon på at Norecos forslag til reparasjonsløsning oppfyller gjeldende regelverk. Samtidig bekrefter ENS at beslutningen krever enstemmighet i partnerskapet. Noreco melder derfor at de vil videreføre sin plan om å få sin foreslåtte reparasjonsløsning frem til et tilstrekkelig modenhetsnivå.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger