Publisert 4. februar 2000

Pressetalskvinne i Oljedirektoratet, Eldbjørg Vaage Melberg, sier at det ikke ligger kritikk av oljeselskapene i gårsdagens pressemelding om at riggmangel er en flaskehals på norsk sokkel.

– Hadde flere rigger vært tilgjengelig, så hadde det også blitt boret flere brønner. Flere planlagte brønner burde vært boret, ikke minst med tanke på å kunne fase eventuelle funn inn mot ledig kapasitet i eksisterende infrastruktur. Selskapene har dessuten forpliktelser gjennom konsesjonstildelingene og flere brønner er utsatt fordi rigger er blitt en flaskehals, skrev Oljedirektoratet i en pressemelding mandag.

Vaage Melberg ser at dette kan forstås som kritikk av oljeselskapene, men presiserer at det er en reell riggmangel i verden, og at Oljedirektoratet ikke kritiserer oljeselskapene for at leteaktiviteten på norsk sokkel ikke er så høy som den kunne ha vært.

– Prisen på rigger er høy samtidig som leteaktivteten har tatt seg opp, og vi har en reell riggmangel. Så dette er ingen fordekt kritikk av oljeselskapene, sier Vaage Melberg til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger