Publisert 4. februar 2000

Andritz Hydro Hammerfest vant «International Pioneer Award» for sin innovative tidevannsturbin.

Andritz Hydro Hammerfest, tidligere kjent som Hammerfest Strøm, vant prisen under den niende Energy Ocean International Conference & Exhibition i Boston. Prisen vant de for sin innsats for å utvikle teknologi som utnytter tidevannsenergi.

Selskapet, eid av østerrikske Andritz Group, Hammerfest Energi og spanske Iberdrola, installerte sin 1MW HS1000 -prototype, en vindmøllelignende maskin som bruker rotorer til å omsette kyststrømmer til strøm, ved European Marine Energy Centre (EMEC) i Skottland i desember 2011. Maskinen leverte strøm til nettet i februar i år, og gikk for full kapasitet i mai. HS1000-designet er basert på en mindre som ble installert i Norge i 2004 som den første tidevannsturbinen noensinne. Den første utgaven har levert strøm til nettet siden da, og har vært operativ i mer enn 17.000 timer, med en oppetid på over 98 prosent i testperioden.

Blir kommersiell i 2014
I en melding fra selskapet sier Stein Andersen, administrerende direktør i Andritz Hydro Hammerfest at «det er en glede å motta denne prisen, som en anerkjennelse av vårt arbeid med å utvikle «state of the art» – teknologi for fornybarmarkedet.

– Helt siden starten har målet vært å frembringe innovative og økonomisk bærekraftig teknologi som kan utnytte denne store og uutnyttede energiressursen. Installasjonen av HS1000 var første steget mot å bygge ut kommersielle turbinparker over hele verden, og den første vil ifølge planen bli installert i Skottland i 2014.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger