Publisert 4. februar 2000

«Aker Spitsbergen» blir denne uken overlevert til StatoilHydro, hvor riggen skal tjenestegjøre på Heidrun, åsgard og Norne. Riggen begynner arbeidet 27. august.

«Aker Spitsbergen» er søsterriggen til «Aker Barents», som begge har blitt sterkt forsinket fra verft. Ifølge en børsmelding fra Aker er Aker Drilling og StatoilHydro nå «enige om utestående forhold» i forbindelse med overtakelsen av riggen.

– StatoilHydro og Aker Drilling har forhandlet til det siste om de praktiske og økonomiske konsekvensene av forsinkelsene, herunder dagbøter for sen levering, kostnader for tilleggsutstyr og dagrater. Fortsatt gjenstår noe arbeid med ferdigstilling og testing før boreoperasjonene starter. Det er også avtalt at noe videre oppgradering skal skje på et senere tidspunkt, skriver Aker ASA i sin børsmelding.

Dagbøtene vil bli dekket inn av et motkrav som fremmes fra Aker Drilling til Aker Solutions.

– For oss i Aker Drilling er dette en merkedag. Vi legger bak oss byggefasen, og går i gang med det vi har gledet oss til i flere år, nemlig å operere trygt og effektivt. Riggene våre skal finne nye olje- og gassressurser og bidra til å gjøre utbyggingen av dem lønnsom til glede for våre kunder og inntekter til statskassen, sier Geir Sjøberg, administrerende direktør i Aker Drilling.

 

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger