Publisert 21. november 2005

Hydro har inngått et prissikringsprogram for hoveddelen av den forventede olje- og gassproduksjonen til Spinnaker Exploration for perioden 2006 til 2008.

Petromagasinet.no

Hensikten med prissikringen er å sikre verdien av de kortsiktig kontantstrømmene og dermed beskytte lønnsomheten i oppkjøpet mot fallende olje- og gasspriser, melder Hydro idag.

Dette er ifølge selskapet i tråd med intensjonen ved annonseringen av oppkjøpet av Spinnaker i september 2005. Hydro har sikret at driftsinntektene fra forventet produksjon minst vil beløpe seg til 1,6 milliarder US dollar eller omlag 63 prosent av prisen på 2,56 milliarder US dollar, som Hydro betaler for Spinnaker.

Totalt utgjør de sikrede olje og gass volumene 35,9 millioner foe, tilsvarende omlag 33.000 foe per dag for treårsperioden. De sikrede volumene starter på omlag 25.000 fat per dag for 2006 og øker til omlag 42.000 fat per dag i 2008.

Sikringsinstrumentene vil bli regnskapsført til virkelig verdi og endringer i virkelig verdi resultatføres løpende hvert kvartal. I Hydros segment rapportering vil resultateffekten av sikringsinstrumentene rapporteres som en del av Hydro Olje & Energis resultater.

Hydro sier de er godt fornøyd med de oppnådde prisene i sikringsprogrammet, som etablerer en minimum pris på omlag 45 US dollar/foe for det totale sikrede volumet. Samtidig er sikringsstrukturen konstruert slik at Hydro kan delta i en betydelig del av den potensielle oppsiden i dagens volatile råvaremarkeder.

Hydro skal betale 65,50 dollar per aksje i Spinnaker. Den totale kjøpesummen er på 2,45 milliarder dollar. I tillegg vil Hydro overta selskapets gjeld på rundt 110 millioner dollar.

Aksjekursen på Spinnakeraksjen falt for noen uker siden ned til 55,31 dollar, men er nå tilbake på det nivået som Hydro har avtalt å betale.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger