Publisert 2. november 2006

Olje- og gassproduksjonen fra Fram Øst i Troll-området er igang. Det nye området vil på toppnivå øke oljeproduksjonen over den Hydro-opererte Troll C-plattformen med 50.000 fat per dag.

Produksjonen fra den første produksjonsbrønnen startet 30. oktober i henhold til timeplanen, melder Hydro.

Fram Øst er den andre feltutbyggingen som blir satt i produksjon i det løfterike området nord for Troll-feltet. Utbyggingen av infrastruktur for produksjon og transport på Fram Øst har ifølge Hydro kostet i alt 2,4 milliarder kroner.

Troll C Foto: Hydro

– Produksjonen fra Fram Øst vil på toppnivå i 2008 gi en betydelig økning i produksjonen på Troll C med 50.000 fat. Dette bidrar til betydelig økt verdiskaping knyttet til Hydros virksomhet i Troll-området, sier direktør Ivar Aasheim, som leder Troll forretningsenhet i Hydro.

– Fram Øst er det foreløpig siste tilskudd til Hydros produksjonsportefølje i dette området. Vi planlegger å levere inn en utbyggingsplan for Vega-utbyggingen senere i år og borer for tiden en avgrensingsbrønn på Astero-funnet. Begge disse aktivitene kan gi økt aktivitet og verdiskaping i området.

Fram Øst-feltet rommer i alt 61 millioner fat utvinnbar olje og 3,1 milliarder kubikkmeter utvinnbar gass.

Fram Øst er bygd ut med to undervannsproduksjonsrammer med totalt åtte brønnslisser knyttet til Troll C-plattformen der olje og gassen blir prosessert og transportert. Feltet produserer i dag fra den første produksjonsbrønnen som er boret av riggen «Bideford Dolphin». Riggen vil i nær framtid komme tilbake til Fram for å bore nye brønner for produksjon og vanninjeksjon. Det er planlagt i alt fem produksjonsbrønner og to vanninjeksjonsbrønner på Fram Øst.

Produsert vann fra Troll C vil bli brukt som trykkstøtte i Fram Øst-reservoaret. Dette vil ifølge Hydro bidra til svært positive miljøgevinster gjennom reduksjon i utslipp til sjø på Trollfeltet.

Fram Øst er også bygd ut for å kunne bruke gass fra Troll C som gassløft for å øke utvinningen fra brønnene.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger