Publisert 4. februar 2000

Total har funnet gass på David, og operatøren håper på produksjon alt i 2013. Det kan bli aktuelt å bygge ut funnet som en undervannsinstallasjon og knytte produksjonen opp mot Heimdal.

Ifølge Oljedirektoratet viser foreløpige beregninger at størrelsen på funnet er mellom 2,4 og 3,2 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter.

– Vi skal vurdere hvordan gass og kondensat kan transporteres til Heimdal, og så må vi velge den beste løsningen, sier Dag Olaf Ringe, informasjonssjef i Total, til Petro.no.

Undervannsløsning
Total er lisenspartner på Heimdalfeltet, som ligger om lag 22 kilometer fra David i lisens 102 C. Samtidig har Total undervannsinstallasjonene Skirne og Byggve, som er lokalisert om lag sju kilometer fra det nye funnet.

Om operatøren sammen med lisenspartnerne Petoro (30 prosent), Centrica (20 prosent) og Det norske (10 prosent) blir enige i at funnet er tilstrekkelig kommersielt, er det mest aktuelle utbyggingsalternativet en undervannsløsning.

– Ethvert funn er positivt, selv om funnet er marginalt. Dersom alt går vår vei kan produksjonen alt starte i 2013. Vi ser på David som et fast track-prosjekt, legger Ringe til.

økt kunnskap
Informasjonssjefen er også fornøyd med at borekampanjen gikk slik Total håpet.

– Nå har vi fått mer informasjon til å eventuelt lete videre i tilsvarende strukturer, påpeker Ringe.

Letebrønnen 25/5-7 ble boret av halvt nedsenkbare «Ocean Vanguard», som nå går videre til lisens 303 i Nordsjøen. Her skal Statoils avgrensingsbrønn 15/6-11 S på prospektet Dougal bores.

Havdypet på Davidfunnet er 119 meter, og riggen påtraff en gasskolonne på 70 meter i Brentgruppen med bedre reservoarbergarter og reservoarkvalitet enn forventet.

Brønnen er den første letebrønnen i lisensen, og den ble boret til et vertikalt dyp på 3.045 meter. Brønnen blir nå plugget og forlatt.

Artikkelen er hentet fra Petro. Både Petro og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger