Publisert 4. februar 2000

Oljeselskapene produserte mindre gass på norsk sokkel i juni sammenlignet med mai. Foreløpige tall for juli, viser samme trend.

En av de største petroleumsprodusentene på norsk sokkel, Ekofisk, var stengt i perioder i juni
på grunn av vedlikehold.

Lørdag offentliggjorde Oljedirektoratet produksjonstallene for juni. Den viser en dagsproduksjon på nesten 1,9 millioner fat olje, NGL og kondensat på norsk sokkel. Gassproduksjonen var totalt 8,5 milliarder Sm3 for juni, som er en nedgang på 0,5 milliarder Sm3 gass, sammenlignet med mai.

I juni ble produksjonen på en av de største produsentene på norsk sokkel, Ekofisk, stengt i perioder på grunn av vedlikehold. Vale var stengt på grunn av tekniske problem, mens Gullfaks C holdt også junistengt på grunn av omtalte brønnproblem.

I tillegg til dette ble det gjennomført vedlikehold på Heidrun, noe som førte til at feltet ble stengt i perioden fra 1. til 26. juni.

Foreløpig tall fra juli viser en daglig produksjon på 1,8 millioner fat olje, mens NGL og kondensat stod for 0,314 millioner fat per dag. Gassproduksjonen ligger på totalt 7,5 milliarder Sm3.

I juli var produksjonen på norsk sokkel preget av at Vale var stengt på grunn av tekniske problem, mens Gimle og Tordis ble stengt på grunn av barrieresvikt i en brønn.

Første halvår av 2010, fra januar til og med juni, viser en gjennomsnittlig oljeproduksjon per dag på om lag 1,9 millioner fat. Den totale væskeproduksjonen per dag ligger på om lag 2,2 millioner fat.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger